Árszámítás


Az árszámításra az alábbi általános szabályok érvényesek.

Amennyiben szeretne személyre szabott árajánlatot kapni, kérjük, küldje el cégünknek e-mailben (office@renobi.ro) a fordítandó anyagot, valamint az igényelt határidőt, célnyelvet és esetleges egyéb feltételeket, vagy használja az árajánlatkérő űrlapot, és 24 órán belül elküldjük Önnek az árajánlatot.

Általános szabályok:
- Az elszámolási mértékegység a lefordítandó szavak száma. Az árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák.
- A munka kézhezvételekor a lefordítandó szöveg méretét felbecsüljük, és ajánlatot teszünk a teljesítési határidőre és feltételekre. Az ajánlatban megjelöljük, mennyire térhet el (%-ban) a végleges ár az ajánlatban szereplőtől.
- Amennyiben a forrásanyag erre alkalmas, a szövegmennyiség megállapítása a SDL Trados Studio szoftver „Analyse” funkciójával történik, mondat-szinten. A szoftver által szolgáltatott statisztikában az „ismétlődő szöveg” kategóriába sorolt szövegmennyiségre a listaár 25%-a érvényes. Ellenkező esetben a Microsoft Word vagy egyéb szoftver által meghatározott mennyiséget vesszük alapul, ebben az esetben a teljes szövegmennyiség teljes áron fizetendő. Amennyiben nem áll módunkban a forrásszöveg méretét pontosan meghatározni, az árakat a célszövegre alkalmazzuk.
- Az árak tartalmazzák a lektorálást és alapvető szövegszerkesztést is (1 példány nyomtatását is beleértve, amennyiben igény van rá), és a fordítási munkának az ajánlatunkban vállalt határidőn belüli teljesítésére vonatkoznak. Bonyolultabb szövegszerkesztési igények (pl. képfeldolgozás, grafika) külön megegyezés tárgyát képezik.
- A határidőt a rendelkezésre álló szabad kapacitásunk alapján állapítjuk meg, de minimum napi 2000 szó teljesítménnyel számolva. A javasoltnál rövidebb teljesítési határidők igénye esetén az alábbi sürgősségi felárakat alkalmazzuk:

  1. napi 2001-3000 szó - 10%
  2. napi 3001-4000 szó - 25%
  3. napi 4001-5000 szó - 50%

- Az 500 és 2000 szó közötti munkák esetében sürgősségnek számít a 8 órán belüli (azaz ugyanazon a munkanapon, a munkanap kezdetén kézhez vett munkákra, illetve másnap reggel, a munkanap vége felé kézhez vett munkákra) teljesítés, és erre a fenti 2) pontnak megfelelő felár érvényes.

Tolmácsolási árainkról kérjük, érdeklődjön telefonon vagy e-mailben.